De persoonlijkheidsstructuur van de drie

Algemene gedragsbeschrijving

Mensen die vanuit de persoonlijkheidsstructuur van de drie leven, hebben behoefte aan aandacht en waardering. Ze willen winnen of tenminste falen mijden en zoeken competitie met anderen om te bewijzen dat zij de beste zijn. De resultaten die drieën bereiken zijn het toonbeeld van hun waarde. Ze zijn bevlogen en werken doelgericht. Ze worden graag bewonderd om hun energieke persoonlijkheid en jeugdige uitstraling. Doordat ze zichzelf en anderen goed kunnen motiveren om tot concrete resultaten komen, zijn zij vaak de aanjagers binnen een team.

Kwaliteiten

Doelgericht, optimistisch, praktisch, competent, energiek, bevlogen, vol nieuwe ideeën, enthousiast, volhardend, goed georganiseerd.

Uitdaging

Door de behoefte aan sociale waardering en het creëren van resultaten, vergeet de drie op den duur wie hij van binnen is. Hij wil graag winnen, waardoor automatisch ook verliezers gecreëerd worden. Het is een uitdaging voor een drie om meer te delen wat er in zijn binnenwereld gebeurt en hiermee in contact te blijven. Hierdoor ontstaat verbinding en samenwerking met anderen waardoor talenten ingezet worden om samen te winnen. De aandacht die een drie op prestatie en resultaat legt, zorgt ervoor dat hij zichzelf hierin verliest. Hij raakt geïdentificeerd met zijn resultaat en komt niet tot rust. Het is voor een drie van belang dat hij probeert om wat meer zijn hart te openen en in verbinding met zichzelf te blijven waardoor hij wat minder gejaagd is om successen na te streven. Resultaten geven een weerspiegeling van waar iemand staat, niet van wie hij of zij is.