De persoonlijkheidsstructuur van de vier

Algemene gedragsbeschrijving

Mensen met een persoonlijkheidsstructuur van de vier hebben behoefte aan diepgang en verbinding. Ze zijn gevoelig, creatief en werken het liefst buiten de kaders. Ze komen met ideeën waar anderen vaak niet aan denken. Ze zijn authentiek. Vieren kunnen zich makkelijk verbinden met mensen die het moeilijk hebben. Dit voedt hun melancholische aard. Niets menselijks is hen vreemd. Ze kunnen goed luisteren en meegaan met anderen als deze pijn en verdriet ervaren. Een vier zoekt naar diepgang in contacten, is emotioneel en vermijdt alle daagse zaken en sleur.

Kwaliteiten

Gevoelig, esthetisch, sterk empathisch vermogen, creatief, intuïtief, origineel, bijzonder, intense gevoelswereld, fantasierijk, diepgaand.

Uitdaging

Door de behoefte aan diepgang en verbinding, blijven mensen met een persoonlijkheidsstructuur van de vier hiernaar op zoek. Ze raken nooit genoeg vervuld en hebben de neiging om moeilijkheden aan te grijpen om hun intense gevoelswereld te voeden. Hierdoor richt hun aandacht zich op problemen van anderen. Deze voelen alsof ze van henzelf zijn. Het is voor een vier de uitdaging om de gevoelens van anderen op tijd los te laten en om te beseffen welke gevoelens van henzelf zijn en welke van anderen. Vieren hebben een hekel aan alle daagse zaken en vermijden sleur. Hierdoor komen ze steeds met nieuwe ideeën, zijn chaotisch en maken niets volledig af. Het is een uitdaging voor een vier om structuur aan te brengen en af te maken waar ze mee bezig zijn voor ze aan iets nieuws beginnen. Ze kunnen proberen om hun sensitiviteit te benutten om te genieten van de kleine dingen in het leven en deze ook echt te voelen.