De persoonlijkheidsstructuur van de zeven

Algemene gedragsbeschrijving

Mensen met een persoonlijkheidsstructuur van de zeven hebben behoefte aan uitdaging en plezier. Zij hebben er een hekel aan beperkt te worden en houden het graag aangenaam. Zevens hebben veel ideeën en weten een oplossing voor ieder probleem. Als er moeilijkheden op hun pad komen, kijken zevens naar het positieve en zoeken naar mogelijkheden. Ze zijn impulsief en kunnen veel dingen tegelijk doen. Ondanks hun innerlijke onzekerheid zullen anderen ze ervaren als iemand met veel zelfvertrouwen.

Kwaliteiten

Innovatief, werkt buiten de kaders, spontaan, vol energie, charmant, nieuwsgierig, luchtig, optimistisch, inspirerend, sterke verbeeldingskracht.

Uitdagingen

Door hun behoefte aan uitdaging en plezier, hebben zevens de neiging om voor verantwoordelijkheden weg te lopen. Als ze zich te veel beperkt voelen, vluchten ze in plezierige activiteiten of plannen maken voor de toekomst (afleiding) en rationaliseren ze hun gevoelens van onbehagen weg. Het is een uitdaging voor een zeven om eerlijk te zijn en om zichzelf serieus te nemen. Doordat ze vol nieuwe ideeën zitten, kunnen ze onrustig worden en gefrustreerd raken door alledaagse bezigheden. Dan is het lastig om dingen af te maken. Uiteindelijk vinden hun ideeën de meeste grond als ze samenwerken met anderen en hun enthousiasme gebruiken om het positieve te zien in het leven van alle dag.