PEP dag vrijdag 5 november 2021

Werken met het concept Tritype® in je leven en coachpraktijk

De interactieve en afwisselende workshop van Gonnie op 5 november 2021 gaat over werken met Tritype®. Tritype® is een concept binnen het enneagram dat ontwikkeld is door coach- en trainer Katherine Fauvre (USA). Zij deed uitgebreid onderzoek naar het idee van een drievoudige fixatie, zoals ook Claudio Naranjo al had onderwezen met behulp van de term “trifix”. Uiteindelijk heeft Katherine 27 tritypes uitgewerkt en beschreven.

Over Tritype®

De basisgedachte van Tritype® is een driedubbele fixatie: een combinatie van je focus van aandacht in hoofd, hart en buik tegelijkertijd. Deze triple-focus veroorzaakt een specifieke blinde vlek omdat bepaalde eigenschappen en patronen van een persoon erdoor versterkt worden en de andere juist minder invloed hebben.

Voorbeeld: De samenwerking van type 9, type 2 en 5 in je drijfverenpatroon volgens Tritype® geeft een triple-focus op conflictvermijding met een verlegen attitude. De gemiddelde extraverte assertiviteit van type 2 wordt hierdoor sterk verminderd.
Tritype® heeft verschillende toepassingen, in deze workshop ontdek je er meer over.

Het programma

Gonnie neemt ons mee in de wereld van het Tritype® met behulp van praktische oefeningen, korte toelichtingen, scherpe vragen en leuke demonstraties. Gonnie zegt er zelf over: “Na afloop van de workshop heb je een antwoord gevonden op de volgende negen vragen:
1. Welke meerwaarde heeft dit concept, voegt het wel iets toe?
2. Wat heeft mijn coachee eraan als ik er mee werk?
3. Waarom zou ik het inzetten, wat kan je ermee bereiken?
4. Waardoor is Tritype® onderscheidend, wat houdt het precies in?
5. Hoeveel tijd en aandacht kost het om Tritype® in een coachtraject toe te (leren) passen?
6. Hoe bepaal je in de praktijk het Tritype® van jezelf of je coachee, en is dat bepalen wel (wetenschappelijk) onderbouwd?
7. Wat maakt werken met Tritype® allemaal voor mij mogelijk, zijn er ook beperkingen?
8. Kunnen we er impliciet mee werken, dus ook zonder dat mijn cliënt of ik ons in veel theorie moeten verdiepen?
9. Wil ik werken met Tritype® binnen mijn eigen coachaanpak?
Ik kijk ernaar uit om met jullie samen aan de slag te gaan rond dit boeiende concept.”

Over Gonnie

Gonnie Hoonhout (1957) is EIA /NOBCO geaccrediteerd Master Coach. Eerder was zij o.m. werkzaam als communicatietrainer, mediator en uitgever. Zij is PEP-lid vanaf de oprichting. Zij heeft binnen het PEP eerder workshops verzorgd over “Enneagram en Socratisch Gesprek’ en ‘Enneagram en de symbiotische maskerstructuur’.

Zij is opgeleid door Hudson, Condon, Isaacs, Chestnut, Paes, Jurczys, beide Fauvres en Welsby. Daarnaast bezocht zij vele panels en workshops van o.m. Van Kempen Impuls, Castelein, ESN, Corael en Nathans. Zij ontwikkelde zelf de praktische filosofie voor coaches: ESB®, het Enneagram van de Systemische Beweging.

Gonnie werkt vanuit een systemische en relativerende blik, analyseert kernachtig en is creatief in haar aanpak. Meer informatie over haar coachpraktijk vind je op: www.binnenversusbuiten.nl

 

Komende PEP dag

Werken met het concept Tritype® in je leven en coachpraktijk

Vrijdag 5 november 2021

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal
Hilversumsestraatweg 19
7344 KB Baarn

Voor meer informatie: http://grootkievitsdal.nl/

Programma

9.30 uur: Inloop met koffie & thee
10.00 uur: Info PEP & werkgroepen
11.00 uur: Start ochtendprogramma
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Start middagprogramma
17.00 uur: Hapje en een drankje

Kosten PEP dag 5 november 2021

  • € 25 voor participanten
  • € 55 voor oud-participanten (verzoek om je aanmelding ook naar het secretariaat te sturen ivm mogelijke corona-regels)
  • € 100 voor niet-leden (aanmelding graag via het secretariaat; deelname is alleen mogelijk indien er nog plaatsen beschikbaar zijn)

incl. koffie/thee, uitgebreide lunch en naborrelen. 

Hieronder kun je het geldende tarief selecteren en je betaling doen.

Aanmelden

Geef je hier op voor eerstvolgende PEP dag.

€100 niet-leden: aanmelden via secretariaat

Als je bent aangemeld, maar onverhoopt toch niet kunt komen, is restitutie van het bedrag mogelijk tot zeven dagen voor aanvang van de dag. Dit is de termijn waarop we het definitieve aantal deelnemers door moeten geven aan het conferentiecentrum. Als je binnen die zeven dagen afmeldt, is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk. Wanneer je vragen hebt, neem dan contact op met onze secretaris Diny Eggen via 06-13 802 679.