vrijdag 3 november

Enneagram van helen: Het verwerken van wat beschadigd of aangeraakt is door ervaringen in het leven.

Tijdens de laatste PEP dag van dit jaar staat het enneagram van heling op het programma. Hierbij maken we kennis met het enneagram als procesmodel voor zelfheling en persoonlijke groei. In dit model hebben de begeleiders van deze dag zich laten inspireren door de theorie van de Amerikaanse arts en enneagramkenner Irv Givot.

Het model van heling helpt ons als enneagram professionals om bij onszelf te helen wat aandacht vraagt (innerlijk werk) èn hoe je anderen hiermee kunt helpen in coaching. Het ervaren van het model vraagt een open en kwetsbare houding. Dat kan alleen in een veilige setting met de juiste afstemming.

Je krijgt tijdens deze PEP dag inzicht in het proces van heling op hoofdlijnen en we kijken vanuit het enneagram naar de negen punten van bewustwording, wat je kunt inzetten op de verschillende intervallen om het helingsproces in beweging te houden en je krijgt helder wat de functie is van de binnenlijnen in het kader van heling.

Naast theoretische kaders, krijg je deze dag ook de ruimte om zelf aan de slag te gaan met stukken waar je heling in wilt door het enneagram van heling te doorlopen, ervaren en laten resoneren. Dit doen we samen met andere deelnemers en in kleinere groepen gedurende de dag.

De dag wordt verzorgd door vier enthousiaste enneagram professionals en PEP-leden. Ze hebben de handen ineen geslagen om samen te verdiepen en hun kennis over heling met jou te delen.

Wie zijn deze enthousiaste Peppers die deze mooie dag maken?

Mariëlle Stolker leerde in 2014 het enneagram echt kennen. Na de EIK opleiding en de Enneagram Professional Coach opleiding heeft ze bij het Enneagram College de trainersopleiding gedaan. Samen met Sabine traint ze coaches om met het enneagram te coachen. Mariëlle heeft een eigen praktijk in Papendrecht voor een-op-een coaching en zij coacht ook in het bedrijfsleven. Daarnaast werkt ze als therapeut en geeft energetische massages.
Sabine Spitzer is al enthousiast over het enneagram sinds ze de EIK opleiding volgde in 2014. Ze blijft geboeid door het enneagram omdat er steeds iets nieuws te ontdekken valt. Ook de verdieping in het model van heling heeft waardevolle inzichten opgeleverd. Sabine werkt als coach en trainer vanuit haar eigen praktijk in Eindhoven en daarnaast werkt ze als jobcoach en heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van autisme.
Cor van Ruijven ontdekte in 2017 het Enneagram en volgde een jaar later de EIK opleiding en de trainersopleiding. In zijn coachpraktijk zijn de cliënten ondernemers en particulieren. Zijn cliënten komen voor individuele coachgesprekken en kunnen ook een training of een workshop volgen. Cor zet vaak het proces van heling in en helpt cliënten van hoofd naar hart.
Arnoud Ringelberg volgde de leergang voor Egowijs leiderschap en past de kennis en rijkdom van het enneagram toe in zijn werk bij Heineken Pensioenfonds. Verder is hij actief in de muziekwereld en gefascineerd door muzikale resonanties. Het PEP helpt om de kennis over het enneagram actueel te houden.

Het wordt een inspirerende en heilzame dag in Bunschoten-Spakenburg. Je bent van harte welkom!

Komende PEP dag

Vrijdag 3 november 2023

Locatie

De Eemlandhoeve

Bisschopsweg 7, 3752 LK Bunschoten-Spakenburg

Voor meer informatie:

Agenda 3 november

9.30 uur: Inloop met koffie & thee
10.00 uur: Info PEP & werkgroepen
10.30 uur: Start ochtendprogramma
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Start middagprogramma
17.00 uur: Hapje en een drankje

Kosten PEP dag 3 november 2023

  • € 40 voor participanten
  • € 75 voor oud-participanten en introducé(es)

incl. koffie/thee, uitgebreide lunch en naborrelen.

 

Hieronder kun je het geldende tarief selecteren en je betaling doen.

Aanmelden

Geef je hier op voor eerstvolgende PEP dag.

Als je bent aangemeld, maar onverhoopt toch niet kunt komen, is restitutie van het bedrag mogelijk tot zeven dagen voor aanvang van de dag. Dit is de termijn waarop we het definitieve aantal deelnemers door moeten geven aan het conferentiecentrum. Als je binnen die zeven dagen afmeldt, is restitutie van het bedrag niet meer mogelijk. Wanneer je vragen hebt, neem dan contact op met onze secretaris.