PEP

Missie

Het Platform Enneagram Professionals is een stichting waar kennis en kunde over het enneagram gedeeld kan worden.
De stichting heeft als doel:

  • Het stimuleren van professionalisering rondom het enneagram in coaching, therapie, training en organisatieontwikkeling.
  • Het bevorderen van de bekendheid van het enneagram en voorts alles wat daarmee in de meest uitgebreide zin van het woord verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn
    (bron: Statuten).

Het PEP is met nadruk een niet-commerciële organisatie, die gelegenheid biedt tot inspireren en geïnspireerd worden. Het platform staat open voor alle stromingen en technieken waarmee professionals met het enneagram werken.

Visie

Binnen het platform is ruimte om kennis over het enneagram te verdiepen en uit te breiden. Het platform staat open voor alle stromingen van het enneagram en stimuleert de dialoog over de verschillende kijkwijzen en richtingen.

Strategie

Het Platform streeft haar doelen na door:

  • Het organiseren van twee landelijke bijscholingsbijeenkomsten (de PEP dagen).
  • Het stimuleren en mede faciliteren van intervisiegroepen, werkgroepen en onderzoeksgroepen.
  • Het organiseren van themabijeenkomsten, congressen en andere evenementen die bijdragen aan het doel van de stichting.
  • Het zoeken naar en behouden van samenwerking met andere enneagram stichtingen in en rondom Nederland

Zoek een professional

Zoekt u een professionele enneagramcoach, -therapeut, -trainer of opleider of manager die werkt met de inzichten uit het enneagram?

Participanten van het Platform Enneagram Professionals hebben een enneagram opleiding gevolgd bij één (of meerdere) van de opleiders in Nederland of daar buiten, volgen regelmatig (onze) bijscholingsdagen én zijn als professional werkzaam met het enneagram om mensen te begeleiden of trainen op het gebied van persoonlijke groei, team- of organisatieontwikkeling.

Vind de professional in uw regio

Gebruik de knoppen bovenin de kaart:
Knop links voor participanten en groepen. Knop rechts voor alle zoekmogelijkheden

Aanmelden als participant

Als je één (of meerdere) enneagram-opleiding(en) hebt gevolgd in Nederland of op internationaal niveau én professioneel werkt met het enneagram in de functie van coach, therapeut, trainer, opleider of manager, dan kun je je aanmelden als participant. De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 65,00 per kalenderjaar. Voor dit bedrag kan je voor gereduceerd tarief deelnemen aan de PEP dagen. Daarnaast kan je deelnemen aan de verschillende PEP themabijeenkomsten, intervisie-, werk- en onderzoeksgroepen en andere activiteiten van het PEP; lid worden van onze besloten facebookgroep en LinkedIn-groep om kennis te delen en vragen te stellen. Je ontvangt onze nieuwsbrief en als je wilt kun je als professional opgenomen worden op de website.

Als actief deelnemer onderschrijf je de doelstellingen van ons platform. Na het invullen van het aanmeldformulier ontvang je bericht van onze secretaris.

Wil je eerst komen kennismaken? Meld je dan aan als belangstellende:

Aanmelden als belangstellende

Wil je kennis maken met het Platform Enneagram Professionals? Dat kan. Als je één (of meerdere) Enneagram-opleidingen hebt gevolgd in Nederland of op internationaal niveau én professioneel werkt met het enneagram in een functie van coach, therapeut, trainer, opleider of manager, of een opleiding overweegt, dan kun je je aanmelden als belangstellende.
Als belangstellende ontvang je onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de PEP-bijscholingsdagen. Je kunt éénmalig meedoen met een PEP-dag tegen betaling van het introductietarief en na overleg met onze secretaris.
Na het invullen van het aanmeldformulier ontvang je een bericht van ons.

Organisatie

Bestuur

Het bestuur geeft richting aan de missie en visie van het PEP. De bestuurders zijn participant van het platform. Het huidig bestuur:

Bart Schwarz
Voorzitter

Marlon Molster
Secretariaat

Patrick Verweij
Penningmeester

Het bestuur vergadert eens per 2 à 3 maanden om de lopende zaken te bespreken.

Kerngroep

De kerngroep heeft als taak het mede organiseren van de PEP-dagen die twee keer per jaar worden gehouden en andere bijeenkomsten zoals een congres of themabijeenkomst. De kerngroep bestaat uit circa zeven leden, waaronder twee bestuursleden en vijf andere vertegenwoordigers van het platform. Via de activiteiten die georganiseerd worden, krijgen de participanten de kans om zich verder te verdiepen in de veelzijdigheid van het enneagram hetgeen ten goede komt aan het professionele gebruik ervan.
De kerngroep vergadert drie tot vier keer per jaar. De leden van de kerngroep zijn: Fransje Sollewijn Gelpke, Charlotte van der Moolen en Bart Schwarz. Wil je meer weten over de kerngroep of heb je interesse om mee te doen/denken, neem dan contact op: [email protected]

Opleidingsinstituten

Ben je als opleidingsinstituut geïnteresseerd in het platform, dan horen we graag van je.

Organigram PEP

Het organigram van het PEP kunt u hier downloaden: Organigram

Statuten

Download hier de stichtingsakte PEP.

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring kunt u downloaden of bekijken